Apologetikkonferensen uppmärksammas och kritiseras på Seglora Smedja

Mats Selander ·: 10 mar 2009

Den kommande apologetikkonferensen (27-28 mars i Stockholm) har just kritiserats av pseudonymen Golondrian Stone på hemsidan Seglora Smedja. Inlägget och mitt svar kan läsas i sin helhelt här. Personen skriver bland annat:

“Jag trodde att vi hade lämnat den tiden bakom oss då filosofer ägnade sig åt gudsbevis och dylikt i tron att detta skulle få människor att bli fromma.  Jag har levt i tron på att trons mysterium är någonting som innefattar hela människan och inte bara ett smalt intellektualiserande, utifrån en enda källa och med en sanktionerad universal tolkningsmodell. Jag vet att det inte finns en kristen tro, utan många, och det oroar mig då det tunga argumentationsartilleriet läggs in för att begränsa kristendomen till en viss sorts korrekt tänkande.”

I mitt svar skriver jag bland annat detta:

“Vad tråkigt att du reagerar på det sättet. Man kan ju inte direkt säga att det bäddar för dialog wink Eller tycker du själv det? Du utrycker dig ju inte direkt på ett sådant sätt som kan “fungera att få någon att bli nyfiken, öppen” om denne någon nu råkar vara positivt inställd till apologetik. Ärligt talat är väl ditt inlägg snarare mer i linje med att “såga och dissikera de som inte tycker eller tror exakt som vi själva”. Eller?
Och det är okey. Du får såga och dissikera oss som tror på apologetiken. Men gör det då inte med en argumentation som du inte själv är villig att efterleva. Verklig dialog bygger på att man tillåter varandra att göra just det du gör med mitt perspektiv….”

Det är inte ofta man får meningsfulla dialoger med liberalteologiskt kristna. Vi får se om detta blir ett undantag …

Publicerat av Mats Selander den 10 mar 2009

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: