Barnledig och dialog med ateisten Per Dannefjord

För tillfället är det mycket tid med mina barn. Vi fick just vårt andra barn – en liten Daniel – och jag tar mycket tid med min snart tvåårige son Samuel. Men mellan blöjbyten och matning hinner jag dock skriva lite email till Per Dannefjord som i tidningen Sans recenserade ”min” (i egenskap av redaktör) bok Gud och hans kritiker.

Dialogen med Per handlar främst om bevisbördan. Har vi kristna hela bevisbördan i relation till ateister? ”Ja” säger exempelvis Dawkins och Sturmark. ”Nej” säger jag. Exakt vad Per hävdar har jag inte riktigt blivit klok på. Men mitt intryck är att han i huvudsak håller med mig i att ateism inte kan vinna ”by default”. Också ateism behöver goda skäl för att bli rättfärdigad. Det räcker inte med att gudstro saknar skäl. Sedan är vi förstås oense om huruvida gudstro har goda skäl för sig eller inte. Men det är annan fråga.

Per gör olika modifikationer och jag måste i ärlighetens namn säga att jag inte riktigt förstår hans position. Hur som helst får hans invändningar mig att tänka djupare på frågeställningen vilket känns meningsfullt. Det krävs ofta någon som är genuint oense för att man ska lyckas tränga djupare. Min intention är att så småning om att försöka sammanställa vår epostdiskussion här på min blogg.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: