Kristdemokraterna hindrar viktig opinionsbildning

Jag är en av grundarna av Kristna Värdepartiet (KV). Jag är också en av talespersonerna, tillsammans med Per Kronlid (som också är ordförande), Annette Westöö och André Juthe. I tidningen Världen Idag fick vi idag (7 maj 2014) in en debattartikel om hur vi ser på Kristdemokraterna. Jag är huvudförfattare till artikeln men den är underskriven av flera av KV:s riksdagskandidater.

Den finns inte på nätet så jag återger den här:

 

Kristdemokraterna hindrar viktig opinionsbildning
Mikael Oscarsson organiserar en första-maj-demonstration för familjen (Världen Idag 30/4-2014). Denna opinionsbildning för valfrihet inom barnomsorgen gläder oss. Det är en viktig fråga och Oscarssons handlingskraft och entusiasm är välbehövlig. Men vi hade önskat att Oscarsson hade tillåtits ha samma engagemang för oföddas människovärde som för familjen.

Oscarsson har förmodligen opinionsbildat för de ofödda barnen mer än någon annan i Sverige. Han startade Ja till Livet och har många gånger lagt livsbejakande förslag i riksdagen. Vi uppskattar verkligen dessa insatser. Problemet är att Oscarsson i praktiken har belagts med munkavle när det gäller en tydlig opinionsbildning mot abort. KD har valt att bejaka svensk abortlag, och som parti har man ställt sig bakom Hägglunds beslut att slopa prövningskravet för utländska abortsökande kvinnor (och på så sätt öppnat för ”abortturism”).

KD är ett abortliberalt parti. Det är dags att inse det. Det började redan med Alf Svensson när han på 80-talet ändrade sig i abortfrågan och sedan pekade med hela handen och fick med sig partiet i att acceptera den svenska liberala abortlagen. Detta fick Mikael Oscarsson känna på när han kom in i riksdagen. Alf Svenssons ultimatum innebar att han fick välja mellan en riksdagsplats och sin ledarroll i den prolife-organisation han själv startat. Detta illustrerar vad som hänt med hela KD. Kunniga och engagerade politiker som enligt oss har hjärtat på rätta stället tystas eller tystnar. Oscarsson har inte synts till i abortdebatten de senaste åren. De som vågar sticka ut med en kristet värdekonservativ profil marginaliseras eller motarbetas som exempelvis Gomér, Sacrédeus och Enochson. Många års opinionsbildning i viktiga frågor har på så sätt förspillts. Och hur länge ska kärnväljarna hoppas på en vändning?
En del kristna tycker att Kristna Värdepartiet bara orsakar splittring. Om vi blockerar KD:s riksdagsplats så har vi, menar man, ”ingen kristen röst i riksdagen”. Vi förstår kritiken och har i många år passivt hoppats på en kursändring i KD. Men KD:s allt mer liberala inriktning bara fortsätter. Vi menar att KD fastnat vid maktens köttgrytor. Det är först när KD åker ut ur riksdagen som det finns en liten chans att man kan återvinna sin sälta. För vad är poängen med ”en kristen röst i riksdagen” om den inte hörs? Vi vill inte längre acceptera att kompetenta värde-kristna politiker ska passiviseras och tystas av den kristdemokratiska partipiskan. Det är för viktiga frågor som står på spel.

Mats Selander, talesperson och riksdagskandidat för Kristna Värdepartiet (KV), Stockholm
Annette Westöö, talesperson och riksdagskandidat för KV, Göteborg
Per Kronlid, ordförande och riksdagskandidat för KV, Stockholm
Gullan Malmquist f.d. Robertson, riksdagskandidat för KV, Markaryd
André Juthe, talesperson och riksdagskandidat för KV, Uppsala
Bengt-Olof Söderkvist, riksdagskandidat för KV, Avesta
Ulf Stenlund, riksdagskandidat för KV, Västerås

 

 

Annonser

Ett svar to “Kristdemokraterna hindrar viktig opinionsbildning”

  1. Erik Says:

    Mats, vad är din åsikt om sverigedemokraterna? De verkar vara mycket mer Pro-Life än vad övriga partier är, samt värkar de kritisk till en över-sekulariserad Sverige, som lämnar kristendomen mycket lite rum. De är kanske ganska kritisk till religion på ett sätt, till exempel med politisk islam, men de är et väldigt kristendoms vänligt parti, kanske även mer än KD.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: