Om Mats Selander

På den här bloggen kommenterar jag händelser och företeelser utfrån mitt kristna perspektiv.  Jag blev kristen som tonåring och har sedan dess läst en hel del teologi och filosofi, jag har arbetat som studentpastor (i Örebro och Stockholm) samt som studentsekreterare i Credo. Jag skulle vilja karaktärisera min kristna tro som evangelikal, baptistisk, karismatisk och apologetisk.

Jag arbetar som medarbetare i Apologia (f.d. CredoAkdemin), leder pro-life organisationen MRO-Människorätt för ofödda, är med och leder Kristna Värdepartiet och har för närvarande paus i mina påbörjade doktorandstudier i etik.

9 svar to “Om Mats Selander”

 1. Tony Malmqvist Says:

  Ser att det var ett tag sen du skrev nåt på din blogg här, jag hoppas inte vi har sett det sista av dig även i bloggsfären. Gud välsigne dig!

 2. Apologetik del 6 – Trump for president? ”Ers majestät, jag har inget behov av den hypotesen!” | Svenska apologetiksällskapets blogg Says:

  […] Rubriken till bloggposten är hämtad från en kommentar av en av matematikens och fysikens stora Pierre Simon de Laplace som bland annat finjusterade Isaac Newtons uträkningar och förklaringar till hur himlakropparna rör sig och varför. Newton hade dock inte alla verktyg för detta och fick lämna en del frågetecken kvar i rymden, frågetecken som Laplace förmådde räta ut. Men ändå frågade Napoleon Laplace varför han inte nämnde Gud i sin avhandling (vilken är mycket omfångsrik och med många ord, så möjlighet kunde kanske ha funnits om han velat) och det är då som Laplace avfärdar Guds plats i vetenskapen genom att säga: ”Ers majestät, jag har inget behov av den hypotesen”. Eller nej, det gör han ju inte. Gud är ju ingen matematisk formel och har rätt lite plats i en formelsamling. Dock används detta citat ibland som om man inte behöver Gud när vetenskapen finns, medan det nog inte är relevant för den frågan alls. För mer om sambandet mellan vetenskap och kristen tro rekommenderar jag Guds dödgrävare av John Lennox och Utan Jesus ingen mobil i fickan av Mats Selander. […]

 3. Stålberg Says:

  Du är en fantastisk fin man som står för sanningen. Gud välsigne Dej mäktigt Mats Selander. Vi håller med Dej till 100% då vi såg Dej på kanal 10 debatten om KD.
  Varm Kristus hälsning fr makarna Stålberg i Umeå.

 4. Susann Saitajoki Says:

  Tack för projektet ni gör med att visa aborterade foster!
  Nog så viktigt!
  Må ni få många tillfällen att visa på Honom, Jesus, som kan hela sår…också de sår som inte syns!
  Var välsignade!
  Mvh, Susann Saitajoki i Finland

 5. Mirakler och Guds existens | Svenska apologetiksällskapets blogg Says:

  […] Vad är naturalism? med Mats Selander – mer om Mats […]

 6. Jens Edvardsson Says:

  Hej Mats, tack för tiden i örebro!, Jens

 7. Eva Ahnlund Says:

  Fin debattartikel i Världen idags tidning idag 5 juli!
  Försök att få den publicerad i Dagen också!

 8. Oscar Fransson Says:

  Hej Mats!
  Jag lyssnade på din predikan i Vinninge utanför Lidköping som du gav för 2 mån sedan. Världens bästa predikan! Jag är stolt över människor som tror på Bibeln.
  Fortsätt
  Det var min kompis som gav länken till youtube sidan.
  Jag arbetar som läkare i Vetlanda och är gift och har tre barn. Gud välsigne dig!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: